Overige begeleidingen

Cogmed training

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat heel veel kinderen met leerstoornissen en concentratieproblemen te kampen hebben met een zwak werkgeheugen.
Het werkgeheugen is onze mogelijkheid om informatie te onthouden en te beheren. Het is “ de post-it “ van onze hersenen. Het is van essentieel belang bij een heleboel activiteiten op school, van complexe zaken zoals begrijpend lezen, hoofdrekenen, spelling en ook bij eenvoudige taken zoals het overschrijven van informatie van het bord, … .
Het interesseerde mij enorm, aangezien ik dagdagelijks werk met kinderen met een leerstoornis, die ik jammer genoeg niet kan oplossen, maar op deze manier kan ik de kinderen nog sterker maken om hun leerstoornis te compenseren.

De cogmed trainig is eveneens een training voor volwassenen die ervaren dat ze regelmatig dingen vergeten, mensen die het moeilijk hebben met structuur en planning in hun dagdagelijkse activiteiten of in het herstelproces van een burn-out.
Ook mensen met MS kunnen baat hebben bij de training om hun geheugen weer te versterken.

Meer informatie vind je terug op de website www.cogmed.nl en je kan de training als eens proberen op de website www.training.cogmed.com, als gebruikersnaam Test en wachtwoord test99

Typ 10

Typ10 is een methode die speciaal ontwikkeld werd om kinderen met dyslexie, concentratieproblemen en DCD ook de mogelijkheid te bieden om te leren typen.
Deze kinderen ervaren ontzettend veel problemen met automatiseren en daarom werd het over een heel andere boeg gegooid. Maar het is een zeer efficiënte methode om tot typen te komen.
Tijdens de typlessen worden alle kanalen aangesproken om de letters op te nemen en in te prenten. Meer info vind u terug op www.typ10.be Wanneer u interesse heeft voor de cursus te volgen, neem dan gerust contact op om te informeren wanneer de eerstvolgende cursus zal plaatsvinden.

Er wordt steeds gewerkt in kleine groepen, minimum 4 kinderen en maximum 6.